Vicces, de pont ezért örökre megjegyzed – Ez a különbség a baktérium és a vírus között

Az orvosnál mindig az az első kérdés: vajon baktérium áll a betegség hátterében, vagy vírus? Ez a módfelett vicces, de nagyon is tanulságos videó segít örökre megkülönböztetni őket.

A videó olyan eredeti és figyelemfelkeltő stílusban meséli el a baktériumok és vírusok közti különbséget, hogy végigszórakozod azt a 7 percet, és kedved támad még tovább tanulni.
Így kezdődik:

“Az átlagember számára a vírus kicsi, szabad szemmel nem látható szir-szar, amely a zombi apokalipszisért felelős, de legalábbis megbetegít. Ily módon ugyanazt jelenti, mint a baktérium, csak könnyebb kimondani, tehát nem lesz szóismétlés az esti híradóban. A valóságban persze nagyon is mások. Tény, hogy mindketten tönkretehetik az ember vasárnapját köhögéssel, cifrafosással és ordítva vérhányással, de méretükben, szerkezetükben és életmódjukban jelentősen különböznek.”

Ezek után megtudhatjuk, hogy a vírus pont olyan egyszerű, mint egy valóságshow-hős, egy igazi celeb, aminek semmit sem kell csinálnia, csak úgy van, míg a baktérium sokkal bonyolultabb: szaporodik, él, anyagcseréje van, és táplálkozik is. Nem mindegy, melyiket kaptuk el, mert így már jobban értjük majd, az orvos miért nem ír semmiféle gyógyszert a vírusos torokfájásra.

Ugyanis: “az antibiotikumnak vírus ellen annyi haszna van, mint eső ellen tarkón harapni magunkat” – állítják a videó vicces kedvű készítői.

Ha ezt megnézed, sokkal okosabb leszel legközelebb a háziorvosnál, azt garantáljuk.  Jó szórakozást! 🙂

loading...

Mi a véleményed?