Tíz különleges és ritka természeti jelenség, amit internet nélkül valószínűleg soha nem láthatnál

A következő összeállításban olyan természeti jelenségeket mutatunk be, amelyek egy része rendkívül ritkán alakul ki vagy igen különleges szépségű jelenség.

Tengeri jégcsap

A mozgó tengeri jégcsap jelenség akkor jön létre, ha az óceánban egy részen sokkal hidegebb és sokkal sósabb a vízVizet talált a Mars talajában a Curiosity. , mint a környező víztömeg. Ez a jelenség öngerjesztő, ha “saját útjára indul”, akkor csak nő és nő, megfagyasztva maga körül mindent.

Tengeri jégcsap

Tengeri jégcsap

Csőfelhő

Ez a ritkaRitka és különleges tengeri élőlények. felhőMorning Glory – különös felhők Ausztrália felett. forma akkor alakul ki, ha a hidegfrontok egymáshoz viszonylag közel vannak. Általában viharEzt látja egy pilóta repülés közben – lélegzetelállító fotók. előtt fordul elő, amikor a nedves levegő emelkedik. Így keletkezik az égbolton a vízszintes, cső alakú felhő. Ezek a felhők szórványosan jelennek meg világszerte.

Csőfelhő

Csőfelhő

Fehér szivárvány vagy ködív

A fehér szivárványGyönyörű kettős szivárványok. annyiban hasonlít sokszínű rokonához, hogy ív alakú és víz kell hozzá. A ködívhez viszont nem kellenek nagy vízcseppek, amik törik a fényt, elég a mikroszkopikus vízmolekula is. Az északi sarkon fotózták le először.

loading...

Fehér szivárvány

Fehér szivárvány

Catatumbo-villámlás

Ez a jelenség egyedül Venezuelában lelhető fel. A Catatumbo folyó torkolatánál sűrű, hatalmas villámlások közepette ez a jelenség a világ legnagyobb “ózon-generátora”. Ez a némelyeknek ijesztő, ám sokaknak lenyűgöző természeti jelenségFelhőcunami Panama City tengerpartján. az év 160 napján, akár 10 órán keresztül látható, de kizárólag ezen a területen. Óránként akár 260 villámot is számoltak már.

Catatumbo-villámlás

Catatumbo-villámlás

Hold-szivárvány

Ismét egy szivárvány, de ennek teljesen más a különlegessége: a hagyományos szivárványhoz hasonlóan vízből és fényből keletkezik, ám ez a fény nem napfény – hanem holdfény.  Amint a Viktória vízesésnél lemegy a napHárom nap kel fel és nyugszik le egy újonnan felfedezett, különleges bolygón. , majd megjelenik a HoldVideón a távolodó Föld a Messenger űrszonda kameráin keresztül. , felbukkan a Hold-szivárvány is.

Hold-szivárvány

Hold-szivárvány

1 2

loading...

Mi a véleményed?