Teljesen elképesztő dolgok, amik tényleg csak Oroszországban történhetnek meg

A világ legnagyobb országában bőven van hely furcsa eseményeknek, különc embereknek, döbbenetes természeti jelenségeknek. Oroszország gyakorlatilag kifogyhatatlan tára a számunkra teljesen döbbenetes képeknek, ami a helyiek számára abszolút mindennapi és természetes pillanatokat ábrázolnak. Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetjük, hogy az oroszokkal kapcsolatos sztereotípiáknak nagyon is van valóságalapja, ugyanakkor olyan meglepő dolgokra is fény derül, amit nem gondoltunk volna Putyin országával kapcsolatban.

Fürdés egy lékben

Ez a szokás „őrültnek” tűnhet a külföldieknek, de Oroszországban teljesen normális januárban a befagyott tavakba vágott lékekbe. Ez nem kötelező, de sokan igazán élvezik. Úgy vélik, hogy ez segít megtisztítani a testet és a szellemet, és enyhíti a bűnöket.

Az oroszországi macskák felvételt nyerhetnek a haditengerészetbe.

Vörös kaviárnak öltözött nő, mert miért ne? (A vörös kaviár az orosz újév során széles körben fogyasztott étel.)

Hideg van!

Télen Oroszország egyes régióiban a hőmérséklet -30° C-ra csökkenhet, de ez nem jelenti azt, hogy az emberek elrejtőznek a házaikban, és várnak tavaszig. Ehelyett úgy tűnik, hogy elég jól szórakoznak a hidegben.

Oroszország az elképesztő természeti jelenségek földje.

A Bajkál-tó egy ősi, hatalmas tó Szibériában, Oroszország büszkesége. Ez a legmélyebb és legtisztább tó a Földön! A tó hossza 600 km (373 mérföld), télen pedig a tetején lévő jég vastagsága elérheti a 2 métert (6,5 láb). Mivel a víz olyan tiszta, keresztül láthatsz a jégen.

Az oroszok bármit művészetté tudnak alakítani.

– “Ez a Szovjetunió?“
– “Nem, ez Patrickfölde.“

Télen Oroszországban a reggel nem kávéval kezdődik.

A hó nagyszerű szórakozási forrás. Még hóembert is készíthetsz, miközben egy autóbaleset után a rendőrségre vársz.

Egy jégbarlang Kamcsatkán

A Kljucsevszkaja Szopka a világ egyik legaktívabb vulkánja, Kamcsatka, Oroszország.

Sarki fény a Murmanszk régióban éjszaka

A tél egy igazi művész az oroszoknál

Több hónapnyi hideg idő után jön a rovarok szezonja!

Az építészet Oroszországban le fog nyűgözni. Metróállomások Moszkvában:

Vasfa, az Orosz Mezőgazdasági Minisztérium

Brooklyn-híd? Inkább a Vlagyivosztok-híd!

Vlagyivosztok város fő szimbólumának megnyitása az „Aranyszarv” néven ismert öböl híd.

Ostankino Távközlési Központ Moszkvában

Trollkodás stílusosan? Megvan.

A 18. században Svédország volt Oroszország legnagyobb ellensége. Szentpéterváron megtalálható a Bronz Lovas, I. Péter orosz cár emlékműve, Stockholmban pedig XII. Károly szobra. Abban az időben ők voltak Oroszország és Svédország királyai. A legenda szerint mindkét szobor egymásra mutat, hogy megmutassák a rivalizálásukat.

Várakozás a tavaszra: Maszlenyica

A maszlenyica egy tél végi szláv ünnepség. A maszlenyicát március első hetében ünneplik 7 napig! Az emberek rengeteg palacsintát sütnek, melyek kerekek, sárgák és melegek, mint a nap, lovagolnak, és hagyományos vagy pogány jelmezekben járnak. Az ünnep végén, vasárnap az emberek búcsút mondanak a maszlenyicának a tél töltött figurájának elégetésével.

A Mir bányától a környező város miniatűrnek néz ki.

A Mir bánya egy nyílt gödrű gyémántbánya, amely Oroszországban, Mirny városában található. A bánya 525 méter mély és 1200 méter átmérőjű.

Forrás

loading...