Friss előrejelzés: durva lehűlés érkezik, rosszabb lesz, mint vártuk

Az Országos Meteorológiai Szolgálat már tegnap hírt adott egy Európa felé közeledő sarkvidéki légtömegről, ám azóta folyamatosan változnak az előrejelzések a hét következő napjait illetően.

Azt eddig is tudtuk, hogy lesz majd némi eső, illetve kicsit hidegebb lesz az elmúlt napok 20 fok körüli értékeihez képest, de a köpönyeg.hu legfrissebb jelentése még rosszabb képet fest a várható időjárásról, mint amire számítottunk:

Szerda

Változóan, gyakran erősen felhős időre számíthatunk, délutántól vastagabb felhőzettel. Eleinte elszórtan, estétől egyre többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. 15 és 21°C között alakul a hőmérséklet.

Csütörtök, péntek

Erősen felhős vagy borult idő lesz, és mindkét napon többfelé valószínű eső, zápor. Több helyen kiadós mennyiségű csapadék ígérkezik. Erős lehűlésre van kilátás, a tartósan csapadékos tájakon mindössze +6, +7 fok várható. A Dunántúlon nagy területen lehet erős a szél.

Szombat

Délelőtt még csak elszórtan, délutántól ismét egyre többfelé lehet eső. 13 fok köré enyhül az idő.

Vasárnap

Hajnalban és reggel még többfelé, majd egyre kevesebb helyen fordul elő újabb csapadék. 12 és 17 fok közötti értékeket mérhetünk.

loading...