Ettől a 24 izgalmas ténytől még a sokat látott embereknek is könnyedén leesik az álluk

Bármennyire is tanult emberek vagyunk, mindig ér majd bennünket olyan érdekes meglepetés a világ dolgaival kapcsolatban, melyek hallatán szó szerint leesik az állunk. Ez persze valahol normális és teljesen természetes, hiszen élete végéig tanul az ember és nem létezik olyan személy a Földön, akinek ne lehetne újat mondani valamilyen témával kapcsolatban. Az alábbi listával is ezt a fajta döbbenetet szeretnénk elérni, ezért 24 kevésbé ismert, de roppant izgalmas tényt gyűjtöttünk össze nektek a lehető legváltozatosabb témákban…

A gyémánt valódiságának vizsgálatára létezik egy nagyon egyszerű módszer, melyhez csak a leheletünkre van szükség: a hamis gyémántra lehelve ugyanis az bepárásodik, míg a valódi gyémánt átlátszó marad.

Egy levágott fejű csótány több hétig is képes élni, utána is csak azért hal meg nagy valószínűséggel, mert éhen hal.

Galileo Galilei középső ujját a firenzei Természettudományi Múzeumban őrzik.

Az iPhone, a Rubik-kocka és a Harry Potter könyvek az emberiség történelmének legtöbbet eladott termékei.

A Mona Lisa éveken keresztül Bonaparte Napóleon hálószobájában csüngött a falon.

Az összes ismert érzékszervünkön túl létezik még egy kevésbé ismert emberi érzékszerv, a propriocepció. Ez a különböző testrészeink testhez viszonyított helyzetének érzékelésének képessége.

A brazíliai Rio Grande do Norte állam ugyan csak a brazil lakosság kevesebb, mint 5%-ának ad otthont, mégis innen kerül ki a brazil modellek több, mint 70%-a.

A banán azért görbe alakú, mert növekedés közben folyamatosan próbál a napfény felé kúszni.

A ‘Mayday’ egy vészjelzésre szolgáló nemzetközi kifejezés, melyet az S.O.S. helyett használnak a hang alapú (rádió) kommunikációkban.

Spanyolul az ‘esposas’ kifejezés egyformán jelent bilincset és feleséget.

1 2 3

Mi a véleményed?

loading...