A világ leghíresebb és legtovább tartott Down-szindrómás házassága végleg véget ért.
25 éve élt boldog és békés házasságban az a Down-szindrómás házaspár, akinek férfi tagja 56 évesen itt hagyta a földi világot és ezzel párhuzamosan szerelmét is az 59 éves Kris-t. Paul Scharoun-DeForge-nál az Alzheimer-kór korai tüneteit diagnosztizálták, majd rövid időn belül el is hunyt.

Amikor megszülettek, a szüleiknek azt tanácsolták, hogy adják őket speciális intézménybe, ahol gondjukat viselik, ám szerencsére mindenki a saját szüleinél maradt. Kris egy olyan helyen dolgozott, ami a rendellenességekkel élők számára van fenntartva, Paul pedig egy olyan szervezetnél, ami a hasonló betegséggel élőkkel foglalkozik. Igazság szerint mindketten teljes értékű emberként élték az életüket. Egy 1980-ban megrendezett bálon találkoztak először egymással, ahol nagyon gyorsan összemelegedtek.

A lánykérés azonban nem volt épp hagyományőrző, ugyanis nem Paul volt az, aki feltette Krisnek a kérdést, hanem pont fordítva, a nő volt az, aki letámadta ezzel a férfit 1988-ban. Hivatalosan csak 1993-ban házasodhattak össze, ugyanis akkora kaptak engedélyt. Paulnak és Krisnek azt kellett bebizonyítaniuk, hogy szellemileg tökéletesen épek.

Amikor tesztelték őket, a bizottság arra akart rájönni, hogy a két egyén képes-e normálisan mérlegelni a helyzeteket, érzelmeket. Kris imádta Pault, és mindig kitartott mellette jóban és rosszban is. Úgy nyilatkozott, hogy nagyon sokszor megnevettette már, ami nagyon jól esett neki, sőt amikor a szemeibe nézett látta saját jövőjét is. Ez volt az a pillanat, amikor a nő feltette neki a nagy kérdést, mire Paul igennel felelt.

A pár Liverpoolban mondta ki egymásnak a boldogító igent, családjaik és rokonaik előtt. Susan Scharoun, Kris nővére azt mondta, hogy ők minden ember számára példaértékűek lehetnek.

Sajnálatos módon Kris az utóbbi időben sokat betegeskedett, mert elkapott egy csúnya tüdőgyulladást, ezért kórházban ünnepelték meg a 25. házassági évfordulójukat. De, ha ez nem lett volna elég, Paul is elkapta ezt a betegséget és családja körében hajtotta örök nyugalomra a fejét.

A tervek szerint Kris az Adirondack hegyekben fogja tölteni 26. házassági évfordulójukat…egyedül. Ezen a helyen szeretné elszórni szeretett férje hamvait, ahogy mindig is szerette volna.

loading...

“Úgy képzelem, Paul az égben repül… és szabad lesz” – nyilatkozta Kris.

Szerelmük tényleg példamutató, és bizonyítja, hogy ha valakit igazán szeretünk semmi sem állhat közénk.

loading...